01 December 2011

Kuglof Katarina

Mirisan, sočan divaaaan kuglof. Broj jedan u našoj porodici. Može mama da pravi koji god kuglof želi ukoliko napravi i Katarinu :-). Sprema se zaista brzo i lako tako da ispunjava sve uslove savršenog kolača. Odličan je i kada prenoći, ukoliko prenoći.
Potrebno je:
1 kisela pavlaka,
3 jaja
1 čaša šećera
pola čaše ulja
1 čaša nesquicka
1 čaša mlevenih lešnika
1 čaša brašna
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo


Izrada
Rernu zagrejati na 180 C.
Pomešati brašno, prašak za pecivo, kakao i lešnike.
U drugoj posudi umutiti jaja sa šećerom i vanilin šećerom.
Dodati pavlaku i ulje.
Na kraju dodati polagano u mešavinu sa brašnom. 
Ne treba previše mutiti, samo da se sastojci sjedine.
Uliti u dobro podmazan i pobrašnjen kalup za kuglof. Peći 60 minuta.
Ostaviti malo da se prohladi pa modlu za kuglof izvrnuti na tacnu.
Trebalo bi da lagano isklizne kuglof iz modle.
Možete posuti sa malo šećera u prahu.

 I još jedan pogled na šnit, njam! Prijatno!

Originalan recept možete pogledati ovde

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...