27 January 2012

Orange cherry kiss


Orange cherry kiss  su spoj orange muffina i sjajne pudingaste kreme od višanja. Sve to prekriveno  krem šlagom sa ukusom višnje. Savršeno!!!  Inspiracija za ove cupcakes  je stari Ambasador kolač.  Lagani, osvežavajući letnji kolač.


Za orange muffins
Testo:
150 g margarina
2 dl šećera (1 čaša od 2 dl)
3 jajeta
2 supene kašike đusa (1 pomorandža)
2 ½ dl brašna (1 ¼ čaše od 2 dl)
1 kafena kašičica praška za pecivo
Za preliv:
Rendana korica i sok jedne pomorandže
2 supene kašike prah šećera

Priprema:
Rernu uključiti na 220C.
Narendati koru pomorandže i posebno iscediti sok. Odvojiti 2 supene kašike za testo.
Margarin razmekšati ( ne rastopiti, samo razmekšati).
Dodati šećer  i mikserom umutiti u krem.
Dodavati jedno po jedno 3 jajeta. Dodati đus.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i lagano kašikom ili butalicom izmešati  sa smesom  od jaja i margarina.
Pleh za projarice (muffine) obložiti korpicama. Smese ima dovoljno za 12 korpica. U svaku staviti po 2 supene kašike smese.
Peći 15 min. Proveriti da li su pečene uz pomoć čačkalice zabodene u centar muffina. Ukoliko čačkalica izađe čista (bez testa na sebi) znači da je pečeno. Izvaditi na rešetku da se prohlade.
Ostatak soka od pomorandže pomešati sa rendanom koricom i 2 supene kašike prah šećera.
Ohlađeni muffin preliti sa 1 kafenom kašičicom  preliva. Ostaviti da lepo upije.

Postupak


Iseći kupicu u muffinu.

Odseći vrh, tako da se dobije samo poklopac.

Toplim filom napuniti muffine.

Prekriti isečenim poklopcem.

Dekorisati krem šlagom.






Višnjasta puding krema-fil

1 čaša zamrznutih višanja
1 čaša soka od  višanja
3 supene kašike pudinga od vanile  (može i od bobičastog voća)
4 supene kašike šećera
½ kafene kašičice putera

Priprema:
Višnje ostaviti da se razlede. Ocediti sok, ukoliko nema dovoljno za čašu dodati sok od višnje ili vodu. Višnje samleti ili izblendati. Ostaviti  cele ukoliko tako više volite.
Razmutiti puding u soku, dodati višnje, šećer i lagano zagrevati. Mešati sve vreme. Kada se zgusne (a to će biti brzo) dodati puter i dobro izmešati.



Šlag sa ukusom višnje.
 Umutiti ½ šolje praha za krem šlag (ja sam koristila C krem šlag sa ukusom slatke pavlake) sa ½  šolje kisele vode u koju je dodata aroma višnje. Nisam probala, ali planiram da sledeći put probam samo sa sokom od višanja, bez kisele vode.
Šlag sipati u dekor kesu ili jednostavno u kesu za zamrzivač kojoj  je isečen vrh.
Naneti  na mufin u obliku spirale ili već po želji.

Posuti čokoladnim mrvicama.

Želela sam da dodam i kandiranu višnju na vrhu, ali u nedostatku iste  ta ideja će biti sprovedena neki drugi put.
 Ovo je takođe moja ulaznica za ovomesečni krug igrice :" Ajme, koliko nas je! food bloggera.
Tamara, domaćica igre ajme, koliko nas je! za januar 2012, zadala nam je višnje kao temu.
Veliki sam ljubitelj višnje i kolača sa višnjama. Ovo je bila prava prilika da se priključim igri koju već neko vreme  incognito pratim.



3 comments:

  1. jako zgodni muffini, meni je bas drago sto si se ukljucila u igru, krasna ulaznica!

    ReplyDelete
  2. Hvala Tamara, meni je drago da me primate :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...