Orange cherry kiss


Orange cherry kiss  su spoj orange muffina i sjajne pudingaste kreme od višanja. Sve to prekriveno  krem šlagom sa ukusom višnje. Savršeno!!!  Inspiracija za ove cupcakes  je stari Ambasador kolač.  Lagani, osvežavajući letnji kolač.


Za orange muffins
Testo:
150 g margarina
2 dl šećera (1 čaša od 2 dl)
3 jajeta
2 supene kašike đusa (1 pomorandža)
2 ½ dl brašna (1 ¼ čaše od 2 dl)
1 kafena kašičica praška za pecivo
Za preliv:
Rendana korica i sok jedne pomorandže
2 supene kašike prah šećera

Priprema:
Rernu uključiti na 220C.
Narendati koru pomorandže i posebno iscediti sok. Odvojiti 2 supene kašike za testo.
Margarin razmekšati ( ne rastopiti, samo razmekšati).
Dodati šećer  i mikserom umutiti u krem.
Dodavati jedno po jedno 3 jajeta. Dodati đus.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i lagano kašikom ili butalicom izmešati  sa smesom  od jaja i margarina.
Pleh za projarice (muffine) obložiti korpicama. Smese ima dovoljno za 12 korpica. U svaku staviti po 2 supene kašike smese.
Peći 15 min. Proveriti da li su pečene uz pomoć čačkalice zabodene u centar muffina. Ukoliko čačkalica izađe čista (bez testa na sebi) znači da je pečeno. Izvaditi na rešetku da se prohlade.
Ostatak soka od pomorandže pomešati sa rendanom koricom i 2 supene kašike prah šećera.
Ohlađeni muffin preliti sa 1 kafenom kašičicom  preliva. Ostaviti da lepo upije.

Postupak


Iseći kupicu u muffinu.

Odseći vrh, tako da se dobije samo poklopac.

Toplim filom napuniti muffine.

Prekriti isečenim poklopcem.

Dekorisati krem šlagom.






Višnjasta puding krema-fil

1 čaša zamrznutih višanja
1 čaša soka od  višanja
3 supene kašike pudinga od vanile  (može i od bobičastog voća)
4 supene kašike šećera
½ kafene kašičice putera

Priprema:
Višnje ostaviti da se razlede. Ocediti sok, ukoliko nema dovoljno za čašu dodati sok od višnje ili vodu. Višnje samleti ili izblendati. Ostaviti  cele ukoliko tako više volite.
Razmutiti puding u soku, dodati višnje, šećer i lagano zagrevati. Mešati sve vreme. Kada se zgusne (a to će biti brzo) dodati puter i dobro izmešati.



Šlag sa ukusom višnje.
 Umutiti ½ šolje praha za krem šlag (ja sam koristila C krem šlag sa ukusom slatke pavlake) sa ½  šolje kisele vode u koju je dodata aroma višnje. Nisam probala, ali planiram da sledeći put probam samo sa sokom od višanja, bez kisele vode.
Šlag sipati u dekor kesu ili jednostavno u kesu za zamrzivač kojoj  je isečen vrh.
Naneti  na mufin u obliku spirale ili već po želji.

Posuti čokoladnim mrvicama.

Želela sam da dodam i kandiranu višnju na vrhu, ali u nedostatku iste  ta ideja će biti sprovedena neki drugi put.
 Ovo je takođe moja ulaznica za ovomesečni krug igrice :" Ajme, koliko nas je! food bloggera.
Tamara, domaćica igre ajme, koliko nas je! za januar 2012, zadala nam je višnje kao temu.
Veliki sam ljubitelj višnje i kolača sa višnjama. Ovo je bila prava prilika da se priključim igri koju već neko vreme  incognito pratim.



Comments

  1. jako zgodni muffini, meni je bas drago sto si se ukljucila u igru, krasna ulaznica!

    ReplyDelete
  2. Hvala Tamara, meni je drago da me primate :-)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular Posts