Orange muffins


Muffinse volim i rado ih pravim od svoje 15. godine. Srećom imam ujunu u Švedskoj koja me redovno snabdevala kako receptima tako i neophodnim korpicama za muffine. Ovo je je bio moj prvi švedski recept za muffine. Odličan je sam za sebe, ali je takođe odličan i kao osnova za cupcakes. Sočan je baš kako treba, a preliv sa sokom i koricom pomorandže mu daje fantastičan ukus. Samo kada pomislim na tu aromu već mi se ređaju brojne ideje kako iskombinovati ovaj recept sa raznim čokoladnim prelivima, frostinzima… mmmmm

Orange muffins
 
Testo:
150 g margarina
2 dl šećera (1 čaša od 2 dl)
3 jajeta (B klase)
2 supene kašike đusa (1 pomorandža)
2 ½ dl brašna (1 ¼ čaše od 2 dl)
1 kafena kašičica praška za pecivo
Za preliv:
Rendana korica i sok jedne pomorandže
2 supene kašike prah šećera

Priprema:
Rernu uključiti na 220C.
Narendati koru pomorandže i posebno iscediti sok. Odvojiti 2 supene kašike za testo.
Margarin razmekšati ( ne rastopiti, samo razmekšati).
Dodati šećer  i mikserom umutiti u krem.
Dodavati jedno po jedno 3 jajeta. Dodati đus.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i lagano kašikom ili butalicom izmešati  sa smesom  od jaja i margarina.
Pleh za projarice (muffine) obložiti korpicama. Smese ima dovoljno za 12 korpica. U svaku staviti po 2 supene kašike smese.
Peći 15 min. Proveriti da li su pečene uz pomoć čačkalice zabodene u centar muffina. Ukoliko čačkalica izađe čista (bez testa na sebi) znači da je pečeno. Izvaditi na rešetku da se prohlade.

Ostatak soka od pomorandže pomešati sa rendanom koricom i 2 supene kašike prah šećera.
Ohlađene muffine preliti sa po 1 kafenom kašičicom  preliva. Ostaviti da lepo upije.



Ukoliko neki preživi i dočeka sutrašnji dan, bude samo još lepši. Ponoviću samo... mmmmmmm!!!




Comments

Popular Posts