19 November 2013

Sok od bundeve

Drugi recept iz serijala njeno veličanstvo bundeva je sok. Često se mogu čuti komentari na račun cene sokova. Postoji i sumnja da je baza većine gustih sokova zapravo bundeva. Zato kada sam naletela na ovaj recept jedva sam čekala reakciju moje porodice. Sok je divne narandžaste boje, obogaćen aromom kajsije (plašila sam se da će otkriti prevaru ukoliko ne dodam aromu), nestao je za dva dana. Što je najvažnije klinci su sami donosili čaše po još.

Sok od bundeve (kajsije ;-))


Potrebno:
3 kg bundeve
4.5 litre vode
500 g šećera
3 kesice limuntusa
aroma kajsije

Priprema:
Bundevu iseći na kockice i skuvati je u 2, 5 litra vode. Ostaviti da se ohladi.
Posebno skuvati ostatak vode sa 500 grama šećera. Ohladiti i to i dodati limuntus.
Bundevu ispasirati u blenderu  i pomešati obe smese.
Izliti u čiste flaše i čuvati u frižideru do 7 dana.

Od ove mere ispadne oko 6l soka

Umesto arome kajsije soku možete dodati kesicu step soka od kajsije ili breskve

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...