Brzi Gonzales

U poslednje vreme prelistavam  recepte ispisane u maminoj svesci recepata. Malo po malo sustižu me sećanja na neko drugo vreme, kada smo se svi zajedno borili da skrpimo kraj s krajem. Vreme stezanja kaiša je ponovo tu, pa su njeni recepti i te kako dobrodošli. Ovo je jedan jednostavan, brz i ekonomičan recept. Uz malo izmena svaki put možete dobiti potpuno drugačiji kolač, čak možete u istom plehu dobiti dve vrste kolača. Kako?

Potrebno:
Patišpanj
13 kašika šećera
13 kašika brašna
3 jajeta
2 praška za pecivo
1 šoljica ulja (100ml)
1 šoljica mleka (100ml)
preliv
15 kašika šećera
20 kašika vode
3 kašike kakaoa
100 g margarina

Priprema:
Umutiti 3 jajeta sa 15 kašika šećera.
Doliti mleko i ulje.
Brašno pomešati sa praškom za pecivo, pa dodati smesi.
Izmešati mikserom i izliti u podmazan pleh. Peći oko 20 minuta na 220C.
Pečeno iseći na kvadrate željene veličine.

Preliv:
15 kašika šećera, 20 kašika vode, 3 kašike kakaoa i 100 grama margarina izmešati.
U mikrotalasnoj kuvati preliv, mešati dok se sve ne homogenizuje.
Vrelim preliti isečeni patišpanj.
Posuti kokosovim brašnom i ostaviti da se ohladi.


Kako napraviti od jednog dva:
U patišpanj možete dodati koricu limuna ili pomorandže.
Preliv umesto sa kakaom, možete napraviti sa ness kafom ili možete dodati ruma.
Preko možete ostaviti  samo čokladni preliv, a možete posuti lešnikom, orahom, keksom., rendanom  eurokrem tablom.
Mogućnosti su razne. Moja omiljena varijacija je da pola pleha zalijem čokoladnim, a pola kafenim prelivom. Polovinu sa čokoladom ostavim bez posipa, a kafenu pospem kokosom.
Ta da, jednim udarcem dva kolača .

Comments

Popular Posts