Orange cherry kiss
Orange cherry kiss su spoj orange muffina i sjajne pudingaste kreme od višanja. Sve to prekriveno krem šlagom sa ukusom višnje. Savršeno!!! Inspiracija za ove cupcakes je stari Ambasador kolač. Lagani, osvežavajući letnji kolač.
Za orange muffins
Testo:
150 g margarina
2 dl šećera (1 čaša od 2 dl)
3 jajeta
2 supene kašike đusa (1 pomorandža)
2 ½ dl brašna (1 ¼ čaše od 2 dl)
1 kafena kašičica praška za pecivo
Za preliv:
Rendana korica i sok jedne pomorandže
2 supene kašike prah šećera
Priprema:
Rernu uključiti na 220C.
Narendati koru pomorandže i posebno iscediti sok. Odvojiti 2 supene kašike za testo.
Margarin razmekšati ( ne rastopiti, samo razmekšati).
Dodati šećer i mikserom umutiti u krem.
Dodavati jedno po jedno 3 jajeta. Dodati đus.
Pomešati brašno sa praškom za pecivo i lagano kašikom ili butalicom izmešati sa smesom od jaja i margarina.
Pleh za projarice (muffine) obložiti korpicama. Smese ima dovoljno za 12 korpica. U svaku staviti po 2 supene kašike smese.
Peći 15 min. Proveriti da li su pečene uz pomoć čačkalice zabodene u centar muffina. Ukoliko čačkalica izađe čista (bez testa na sebi) znači da je pečeno. Izvaditi na rešetku da se prohlade.
Ostatak soka od pomorandže pomešati sa rendanom koricom i 2 supene kašike prah šećera.
Ohlađeni muffin preliti sa 1 kafenom kašičicom preliva. Ostaviti da lepo upije.
Postupak |
Iseći kupicu u muffinu.
Odseći vrh, tako da se dobije samo poklopac.
Toplim filom napuniti muffine.
Prekriti isečenim poklopcem.
Dekorisati krem šlagom.
Višnjasta puding krema-fil
1 čaša zamrznutih višanja
1 čaša soka od višanja
3 supene kašike pudinga od vanile (može i od bobičastog voća)
4 supene kašike šećera
½ kafene kašičice putera
Priprema:
Višnje ostaviti da se razlede. Ocediti sok, ukoliko nema dovoljno za čašu dodati sok od višnje ili vodu. Višnje samleti ili izblendati. Ostaviti cele ukoliko tako više volite.
Razmutiti puding u soku, dodati višnje, šećer i lagano zagrevati. Mešati sve vreme. Kada se zgusne (a to će biti brzo) dodati puter i dobro izmešati.
Šlag sa ukusom višnje.
Umutiti ½ šolje praha za krem šlag (ja sam koristila C krem šlag sa ukusom slatke pavlake) sa ½ šolje kisele vode u koju je dodata aroma višnje. Nisam probala, ali planiram da sledeći put probam samo sa sokom od višanja, bez kisele vode.
Šlag sipati u dekor kesu ili jednostavno u kesu za zamrzivač kojoj je isečen vrh.
Naneti na mufin u obliku spirale ili već po želji.
Posuti čokoladnim mrvicama.
Želela sam da dodam i kandiranu višnju na vrhu, ali u nedostatku iste ta ideja će biti sprovedena neki drugi put.
Ovo je takođe moja ulaznica za ovomesečni krug igrice :" Ajme, koliko nas je! food bloggera.
Tamara, domaćica igre ajme, koliko nas je! za januar 2012, zadala nam je višnje kao temu.
Veliki sam ljubitelj višnje i kolača sa višnjama. Ovo je bila prava prilika da se priključim igri koju već neko vreme incognito pratim.
jako zgodni muffini, meni je bas drago sto si se ukljucila u igru, krasna ulaznica!
ReplyDeleteHvala Tamara, meni je drago da me primate :-)
ReplyDeleteSuper kombinacija :)
ReplyDelete