Coffee WOW torta
Ova torta je nastala kao kombinacija WOW i Betty Boop torti sa coolinarike, uz manje moje izmene. I sama sam bila iznenađena kako je fenomenalno dobro ispala. Ko god je probao, tražio je recept. Mirisna, sočna, čokoladna...
Potrebno:
300 g brašna
200 g šećera
100 g čokolade
100 g putera (rastopljenog)
100 ml mleka
100 ml vrele vode
50 g kakao praha (nezaslađenog)
6 kom jaja
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
preliv:
100 ml jake kafe
50 ml likera od čokolade
1 kašika ruma
50 ml mleka
fil:
400 ml mleka
100 ml čokoladnog likera (Mistique Chocco)
100 g šećera
2 pudinga od karamele
3 žumanceta
3 kašike ruma
100g mlečne+50g crne čokolade
500 ml slatke pavlake
1 paketić želatina (10g)
ukrašavanje:
šlag
čokoladne mrvice
čoko transver
čokolada
Priprema:
Ugrejati rernu na 180C.
Pomešati brašno, kakao prah i prašak za pecivo, pa prosejati.
Otopiti čokoladu i puter.Provreti vodu.
Umutiti žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, dodati im otopljenu čokoladu sa puterom, mleko i vrelu vodu.
Dodavati brašno sa kakaom i praškom za pecivo.
Umutiti čvrst sneg od belanaca i lagano umešati u testo.
Postaviti peka papir na dno kalupa r26 cm, pa uliti testo.
Peći 35 – 45 minuta.
Ostaviti da se ohladi. Kora nije ravna,pa taj ispupčeni deo isecite. Veoma je ukusno! Prerezati koru na tri dela.
preliv:
Pomešati kafu, mleko, liker i rum.
fil:
Izdvojiti malo mleka i u njemu razmutiti žumanca, prašak za puding, šećer i vanilin šećer. U ostatku mleka, likeru I rumu na laganoj vatri istopiti bielu cokoladu. Dodati smesu sa žumancima i skuvati gustu kremu. Prekriti prozirnom folijom površinu kreme i ostavite da se ohladi.
Kada se krema ohladi umutiti slatku pavlaku. Mutiti mikserom kremu pa joj dodati rastopljen želatin. Lagano umešati umućenu slatku pavlaku. Fil podeliti na 3 dela.
Spajanje:
Na podmetač staviti prvu koru. Oko nje postaviti obruč za torte (deo od pleha sa štipaljkom).
Natopiti prelivom (3 kašike), premazati kremom, poklopiti drugom korom, natopiti prelivom, premazati kremom, preklopiti trećom korom, natopiti prelivom i premazati kremom. Tortu ostaviti u frižideru preko noći. Surtadan skinuti pažljivo obruč (zavući tanak nož između torte i obruča i opkrojiti), premazati tortu šlagom i ukrasiti po želji. Ja sam stavljala čoko transver.
Ivana, ti si pravi majstor! Divna je!!! :)
ReplyDeleteHvala:-)
ReplyDelete