Komisbrot



Komisbrot i grilijaš to su srca dva....Naravno, kada se pravi grilijaš logično je da se pravi i Komisbrot. Ovaj kolač je savršen način da se iskoriste belanca. Brz i veoma ukusan, pronašao je put do srca mojih najdražih. Ovaj kolač nosi I sentimentalnu notu, jer je baš onakav kakvog moja mama pamti da joj je njena baka spremala.
Sastojci
 1 šolja belanaca (230ml)
 1 šolja šećera
 1 šolja brašna
 100 ml ulja
 sok od 1/2 limuna
 rendana korica limuna
 100 g oraha
 40g suvog grožđa
 2 štangle crne čokolade 



Priprema
Rernu uključiti na 180C.
Iseckati orah i crnu čokoladu. Čokoladu je najlakše usitniti tako što je stavite na kratko u frižider. Zatim je podelite na štangle i stavite između dva lista peka-papira. Oklagijom lagano udarate preko papira dok ne dobijete željenu veličinu komadića.

Penasto umutiti belanca. Dodati šećer, ulje i na kraju brašno. Zatim dodati limunov sok i izrendanu koricu. Na kraju polako umešati iseckan orah, grožđe i cokoladu. 

Podmazati pleh i pobrašniti. Sipati smesu.Peci u rerni (donja rešetka) 50 min na 180C.
Komisbrot je pecen kada se zarumeni, ili kada testo probodete drvenom cackalicom a ona ostane suva. 

U komizbrod možete dodati razne dodatke po sopstvenoj želji i ukusu. Ova verzija je najdraža mojim ukućanima. Vi probajte sa kandiranim voćem, pistaćima, lešnikom, karamelama, belom čokoladom.....


Comments

Popular Posts