Komisbrot
Komisbrot i grilijaš to su srca dva....Naravno, kada se pravi grilijaš logično je da se pravi i Komisbrot. Ovaj kolač je savršen način da se iskoriste belanca. Brz i veoma ukusan, pronašao je put do srca mojih najdražih. Ovaj kolač nosi I sentimentalnu notu, jer je baš onakav kakvog moja mama pamti da joj je njena baka spremala.
Sastojci
1 šolja belanaca (230ml)
1 šolja šećera
1 šolja brašna
100 ml ulja
sok od 1/2 limuna
rendana korica limuna
100 g oraha
40g suvog grožđa
2 štangle crne čokolade
Priprema
Rernu uključiti na 180C.
Iseckati orah i crnu čokoladu. Čokoladu je najlakše usitniti tako što je stavite na kratko u frižider. Zatim je podelite na štangle i stavite između dva lista peka-papira. Oklagijom lagano udarate preko papira dok ne dobijete željenu veličinu komadića.
Penasto umutiti belanca. Dodati šećer, ulje i na kraju brašno. Zatim dodati limunov sok i izrendanu koricu. Na kraju polako umešati iseckan orah, grožđe i cokoladu.
Podmazati pleh i pobrašniti. Sipati smesu.Peci u rerni (donja rešetka) 50 min na 180C.
Komisbrot je pecen kada se zarumeni, ili kada testo probodete drvenom cackalicom a ona ostane suva.
U komizbrod možete dodati razne dodatke po sopstvenoj želji i ukusu. Ova verzija je najdraža mojim ukućanima. Vi probajte sa kandiranim voćem, pistaćima, lešnikom, karamelama, belom čokoladom.....
Comments
Post a Comment