Mini muffins sa toppingom od putera i cimeta


Kada sam ih pre par nedelja ugledala na blogu tasteofhome, bila je to ljubav na prvi pogled. Znala sam da ću ih brzo praviti jer su kritike bile dobre, a recept se vrteo na nekoliko blogova. Šta reći, opravdali su sva moja očekivanja. 

 



Potrebno:
3/4 šolje šećera (250ml)

1 jaje
1 1/2 šolja brašna
2 kašičice praška za pecivo
1/4 kašičice soli
1/4 kašičice muskatnog oraščića
1/4 šolje ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
3/4 šolje mleka
Topping:
1 kašika istopljenog putera
1/4 šolje šećera
1 1/2 kašičice cimetaa

Priprema:
U većoj posudi dobro umutiti jaja i šećer. Brašno pomešati sa praškom za pecivo, solju i oraščićem.
Pomešati mleko, ulje i vanilu. Mleko naizmenično sa brašnom dodavati u smesu sa jajima. 
Za manje upućene to bi značilo da se u smesu sa jajima prvo doda malo mešavine sa brašnom, pa malo mešavine sa mlekom. Tako naiznemično. Ovaj postupak sprečava stvaranje grudvica. 

Sipati smesu u muffin pleh. Sipati do 2/3 visine pleha. Ja sam koristila silikonske kalupe za mini muffine. Njih je dovoljno samo malo nauljiti. Ukoliko nemate silikonski kalup, obični kalup nauljite i pobrašnite. Još je bolja varijanta ukoliko imate male papirne korpice - ali za pečenje. Ne one koje koristimo za dekoraciju kuglica.
Peći 15 min na 180C, ili dok čačkalica ne izađe čista kada se bocne centar muffina.

Ostaviti da se hlade  10 min.
Za to vreme pomešati cimet i šećer u manjoj posudi.  Istopiti puter  u drugoj posudi. Kada su muffini dovoljno ohlađeni da se mogu držati u ruci, izvaditi ih iz pleha i umočiti vrh prvo u puter, pa u mešavinu šećera I cimeta. 


Može se desiti da vam treba malo više putera za umakanje. Takođe, ukoliko neko ne voli cimet, mogu se umakati samo u kristal šećer.

Original verziju možete pogledati ovde


Comments

Popular Posts