Ujnin kuglof sa bananama
Cimet, đumbir, kafa... Obećava zar ne? Uz šolju mleka ili još bolje nekog aromatičnog čaja, baš prija u ovim hladnim danima. Moja preporuka je Milfordov čaj - Snow waltz, sa jedinstvenom aromom pomorandže i ruma.
Potrebno je:
100 g putera
3 dl šećer
2 jajeta
5 dl brašna
1 kk praška za pecivo,
1 kk sode bikarbone
1 kk đumbira
2 kk cimeta
2 banane
½ dl hladne jake kafe.
Priprema:
Rernu ugrejati na 175 c.
Podmazati i brašnom posuti kalup za kuglof.
Pomešati razmekšali puter i šećer.
Dodati jedno po jedno jaja.
Pomešati brašno sa začinima, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Dodati smesi. Izgnječiti zrele banane pa i njih dodati smesi.
Na kraju dodati kafu.
100 g putera
3 dl šećer
2 jajeta
5 dl brašna
1 kk praška za pecivo,
1 kk sode bikarbone
1 kk đumbira
2 kk cimeta
2 banane
½ dl hladne jake kafe.
Priprema:
Rernu ugrejati na 175 c.
Podmazati i brašnom posuti kalup za kuglof.
Pomešati razmekšali puter i šećer.
Dodati jedno po jedno jaja.
Pomešati brašno sa začinima, praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Dodati smesi. Izgnječiti zrele banane pa i njih dodati smesi.
Na kraju dodati kafu.
Comments
Post a Comment